Hvad søger du?

Den berømte sweater i ny forklædning

Den berømte sweater i ny forklædning

Den berømte sweater i ny forklædning

Indtil nu har jeg ikke gjort meget ud af mønsterstrik. Men nu skulle det være – ‘Den berømte Spot sweater med rullekrave’. Jeg havde egentlig selv en mønster i tankerne, men da jeg, som sagt, ikke er så rutineret i mønsterstrik, var det hurtigt klart, at jeg skulle bruge en allerede udviklet opskrift. Det var her min fantastiske veninde inspirerede mig til Spots weater fra Anna Wenzel. Jeg valgte farverne naturhvid og orange og et helt andet garn – nemlig Eco Highland uld fra Viking Garn, som giver sweateren en mere rustik look og er billigere i brug. Krop og arme strikket på pind 4 i stedet på pind 4,5 som angivet i opskriften. Det garn jeg har valgt har ikke helt samme strikefasthed. Så for at gøre det nemt, bruger jeg pind 4 og det giver samme strikkefasthed, som angivet i opskriften.

At gøre dit håndværk unikt

Både når jeg strikker og hækler (eller laver mad for den sags skyld), har jeg en tendens til at give værket mit eget aftryk. Jeg synes det er helt fantastisk, at bevæge sig på en spor, man ikke helt kender. Så bliver resultatet også mere unikt. Derfor faldt det mig naturligt ind, at strikke med en helt anden garntype.

Tilblivelsen

Så her er tilblivelsen af den berømte Spot sweater – som nu også får en rullekrave.

Processen har været meget ligetil – lidt bøvl i opstart ved halskant, som blev strikket og revet op nogle gange. Derfra gik det som smurt. Mønstret er nem at strikke og det tykke og bløde garn gjorde, at arbejdet gik hurtigt frem.

Sweateren strikkes oppefra ned, som opskriften siger. Her strikker jeg skuldre.

Sweateren blev løbende prøvet – både for at se, om det gik an, at strikke med Eco Highland uld, samt at finde den rigtige længde til krop og ærmer.

Jeg er godt i gang med at strikke kroppen. Skuldre er klar og der er gjort klar til at strikke ærmer. Katten Bob holder altid et vågen øje med mine strikke projekter!
Rullekraven

Nu er jeg nået til halskant. Jeg har været lidt i tvivl, om det skulle være en rund halskant, som angivet i opskriften, eller om det skal være rullekrave. Rullekrave blev valgt, da jeg synes at den kommer godt til rette til sweateren.

Som det nu går, når man strikker noget, man ikke helt kender – eller har opskrift på, måtte jeg prøve mig frem til pind størrelse og antal masker. Jeg har nu strikket rullekraven med pind 3,5, men kan nu se at den er blevet lidt for stram om halsen. Så nu er det om at rive op og strikke på ny med pind 4. Jeg vil også strikke et par ekstra masker op i begyndelser af kraven, da det vil klæde den, at have lidt størrelse på.

Et par aftner senere var Spot Sweateren færdig. Den er virkelig flot og den har charme og lækkert garn.
Den er skøn at have på og kradser på ingen måde. Så hvis du er en af dem, som holder sig tilbage at bruge uld i dit strik, så kan Eco Highland Uld fra Viking Garn varmt anbefales.
Jeg er også helt vild mel mit farvevalg til sweateren – farverne sidder ‘spot on’ og er som skabt til sweateren.
Der skal også tilføjes, at sweateren er forholdsvis hurtig og nem at strikke – også når du har job, hus, have og familie. ?

Lad dit næste projekt starte hos GarnMagi ?

One Comment

  1. […] Min første sweater med mønsterstrik  […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *