Hvad søger du?

Sådan får jeg nemt ruder i mit strik!

Sådan får jeg nemt ruder i mit strik!

Sådan får jeg nemt ruder i mit strik!

Jeg er glad for at kunne dele min viden med dig og håber at kunne inspirere dig til et nyt projekt.
Et af tidens store trends er forskelligt rudemønster i strikket arbejde. Flere af de store modebrands har længe været kendt for deres mønster med ruder – som for eksempel Burberry. Ruder i denne stil vil hurtigt fange det yngre publikum. Jeg har selv to teenagebørn, som ikke er vildt begejstrede for de meste af strik. Men tro det eller ej, så er jeg i gang med at stikke en sweater med ruder til den yngste. Det er en simpel model i ret-strik, strikket i Alpaca Storm med store ruder i to farver.

Hvordan bliver ruder til?

Vælg en grundfarve og farver til ruder. Ruder bliver til ved at hækle kædemasker lodret over dit strik.
Der er forskellige måder at få lodrette striber i dit strik.
Strik mønsterstrik og træk tråden på bagsiden af dit strik.
– Lodrette striber kan hækles direkte på retstrik. Striber hæklet på retstrik vil lægge sig oven på dit strik og på den måde vil blive mere fremhævet. Striber hæklet på vrangmasker vil lægge sig på samme niveau som dit øvrige retstrik.
– Tegn et mønster med ruder med ret og vrangmasker. Vrangmasker strikkes der, hvor du vil have lodrette striber. Alt andet strikkes i ret på retsiden.
Retside: Strik vrang der, hvor du vil have lodrette striber, det øvrige strikkes ret.
Vrangside: Strik ret der, hvor du vil have lodrette striber, det øvrige strikkes vrang.


Denne teknik er nem at gå til. Hvis du er nybegynder, så er det lige noget for dig.

Se denne video, hvor jeg fortæller meget mere om denne teknik og viser, hvor flot resultatet bliver på en prøvelap.

Et par tips til dig

  • Brug en hæklenål, som passer til garnets tykkelse.
  • Brug en hæklenål med god og spids krog, det gør arbejdet nemmere. Jeg bruger hæklenåle fra KnitPro, da de er super gode til fornuftig pris.
  • Sørg for at dine kædemasker ikke bliver for stramme, for så vil de skille sig ud fra resten af dit strik.

Her et par ideer til designs med ruder. Du kan bruge det til strik af pude, halstørklæde eller sweater. Har du en opskrift med retstrik på en sweater, kan du selv rette opskriften til med ruder. Så får du dit eget helt unikke design.

Du kan nemt pifte en ældre sag op på denne måde.

Tusind tak for at du så med og jeg håber at kunne inspirere dig til dit næste projekt?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *