Hvad søger du?

Garnrester – hvad skal vi stille op med dem?

Garnrester – hvad skal vi stille op med dem?

Garnrester – hvad skal vi stille op med dem?

Vi kender alle det, at mængden af garnrester bliver større og større i takt med at vi strikker mere og mere – og det er alt fra et par garnnøgler til en lille knold garn. Det kan være en udfordring, at garnresterne ikke er af samme type garn, dvs. garnet har ikke samme løbelængde og strikkefasthed. Og det betyder selvfølgelig, at det vil ikke give mening for de fleste at bruge det til en ny projekt.

Men hvad skal vi så stille op med garnresterne?

Her kommer jeg med nogle ideer til, hvad du kan bruge dine garnrester til og længere nede i indslaget skriver jeg lidt om, hvad du skal være opmærksom på, når du bruger garnrester og hvordan du kan kombinere forskellige typer garn og opnå ensartet strik.

Her nogle ideer til projekter med garnrester

Pomponer

Lav ensfarvede eller flerfarvede pomponer som pynt på huer, tasker, nøglering eller kanter på puden. Du kan lave de sødeste små dyr og emojies ud af det eller bare en guirlande af pomponer som pynt til børneværelset.

Pudebetræk
Sweater

Kræver dog en del garnrester, men du vil få en helt unik sweater.

Sokker og vanter
Halstørklæde
Poncho
Hue
Indkøbsnet
Checkmate Totebag

Anbefalet garn er bomuld og bambus, kombination af de to eller blandingsgarn som cotton-merino, så nettet bliver holdbart i længden.

Karklude og håndklæder

Bomulds og bambus garn anbefales, da det skal holdes til maskinvask ved høj temperatur.

Tevarmer, Dækkeservietter, pynt til lysglas eller opbevaringskrukker.

Til Tevaremer, pynt til lysglas og opbevaringsglas kan du bruge både akryl garn, som uld eller bomuld.

Til dækkeservietter vil bomuldsgarn egne sig bedst, da det han holdes til hyppig vask.

Bamser og andre smådyr – måske et fint uro til babyen.
Babytæppe eller tæppe til sofaen
Hårelastikker

Her finder du endnu flere opskrifter og inspiration til dit næste projekt.

Her lidt om hvad du skal være opmærksom på, når du bruger forskellig type garn i et projekt.

Strikkefasthed

Forskellige garntyper har forskellig strikkefasthed. For at få et godt resultat, skal strikkefastheden gerne være den samme, eller der skal i hvert fald være mening med forskellig strikkefasthed i projektet. Har du garnrester af forskellig garn tykkelse, kan du opnå samme strikkefasthed ved at strikke med flere tråde eller blot en følgetråd. Du kan give dit projekt et virkelig flot og unik effekt, ved at bruge forskellige farver og tykkelser garn sammen. Når jeg kombinerer forskellige garntyper til et projekt, binder jeg blot enderne på garn sammen og strikker/hækler løs.

Der er også fordele ved at kombinere forskellige garntyper i samme projekt, ud over at du får brugt dine garnrester. En kombination af f.eks. uld og bomuld giver et lækkert stykke strik, som ikke er helt så varmt som rent uldgarn. Så det vil går fint til et forårsstrik.

En tråd KidSilk eller andet silketråd giver dit projekt et mere luksuriøst look. Brug en tråd KidSilk eller lignende som følgetråd som passer til dine andre garnrester, som skal bruges i projektet. Det vil gøre, at farveovergangen i dit projekt vil være mere afdæmpet og give mere helhed til projektet.

Vask og pleje

Vær også opmærksom på vask og pleje, når du kombinerer forskellige typer garn. Garntyper som ren uld må kun skånevaskes/håndvaskes en sjælden gang (så lidt som muligt), hvorimod bomuld og akryl tåler maskinvask. Tjek vaskeanvisninger på dine garnrester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *