Hvad søger du?

Strik yndlings posen måned!

Strik yndlings posen måned!

Strik yndlings posen måned!

Jeg har i noget tid haft kig på denne smukke taske. Jeg kan lide den, for den er strikket i et tæt mønster, så den kan bruges til mange formål. Jeg synes at det er en taske som byder ind til at blive brugt alle årets årstider og uanset hvordan vejret er.

Ifølge opskriften, så strikkes tasken i cotton-merino med rundpind 5 mm (60 cm eller 80 cm), men jeg synes at almindeligt bomuldsgarn kvalitet 8/4 eller en bambusgarn også går fint an. De har samme strikkefasthed, som cotton-merino garn. Bambusgarn vil nok gøre tasken endnu mere holdbar end de andre garntyper. Jeg har selv valgt at bruge cotton merino – er er ret sikker på, at det er den første af de mange tasker jeg kommer til at strikke.
Checkmate Totebag er en meget smuk taske designet af Maria Møller for Mayflower.
Klik her og find opskriften til tasken.

Jeg har valgt at strikke tasken sammen med andre strikkere igennem online live begivenheder på FaceBook “Er du klar til strik yndlingsposen måned”.
Her følges vi ad i strikke processen med alt hvad det indebærer. Vi hjælper hinanden med at så masker op og blive fortrolige med strikketeknikken og mønstret.

Tasken strikkes i vævestrik, som også går under navnet Linen stiches eller Perlestrik.
Her i bloggen kan du finde en god guide til hvordan vi slår masker op med almindeligt krydsopslag og guide til vævestrik.

“Er du klar til strik yndlingsposen måned” – Del I

Med lidt tekniske udfordringer gik jeg live med første del af Strik yndlingsposen live begivenhed kl.20.00 på en skøn torsdag aften i juli.

Når man er ny i denne Social media verden, kan det til at begynde med virke grænseoverskridende at være arrangør på sådan en live begivenhed, hvor der er andre som ser med. Og jer er i den grad en grønskolling hvad angår sociale medier. ?

Selvom setup til det tekniske var blevet sat op med PC og mikrofon og testet tidligt torsdag formiddag, havde jeg udfordringer. Internet signalet kunne ikke trænge igennem på PC’en. Så jeg hoppede hurtigt på mobilen og startede live begivenheden derfra. Det var ikke helt optimalt, men det fungerede. Jeg har bestemt forberedt det bedre til næste gang – så også den flotte reol med alt det skønne garn kan ses og lyden er i top.

Ej forglemme alt det andet som påvirker sådan en live online begivenhed – nemlig de ting som er uden for fores hænder og ikke er planlagte. Der skete nemlig det, at min teenagedatter pludselig kom ind ad døren og begyndte at spille på guitar. Jeg var helt mundlam og vidste slet ikke hvad jeg skulle sige og hvordan jeg skulle takle situationen. Men man skal huske på, at det er også det som gør begivenheden helt unik og mindeværdig- det er de ikke planlagte ting!
Jeg fik dog slået benene væk unde mig lige der ?

Intet af det holder mig ikke tilbage!

Jeg må erkende at jeg var nervøs til at begynde med. Og jeg kunne hurtigt mærke, at jeg blev mere og mere afslappet, i takt med at jeg strikkede.

Det fyldte også en del hos mig, at underholde de andre strikkere på en god måde, mens vi strikker sammen.
Denne gang talte jeg mest om selve opskriften, det garn jeg brugte og det garn, som andre strikkere valgte at bruge. Jeg fortalte, hvilken opslagsteknik jeg valgte at bruge, og hvorfor. Og jeg viste den strikketeknik som er blevet brugt til at strikke tasken.

Der var nogle strikkere, som havde spørgsmål til blandt andet mønstret. Her var det en anden strikker, som kom med svaret. Det var så skønt at se den interaktion som der var imellem strikkere på denne livebegivenhed – at dele viden om opslagsteknikker og garn, hjælpe hinanden med hvad der måtte komme og være sammen hver for sig.

Jeg har nu nået at strikke ca.10 cm af tasken. Så jeg tror jeg strikker lidt mere på et af mine andre projekter og strikker videre på tasken på torsdag, hvor vi afholder den næste live online begivenhed på Facebook.

Se med her, hvordan Checkmate Totebag begyndte: “Strik yndlingsposen måned Del I”.

Jeg håber at jeg har inspireret dig til at strikke din yndlingspose eller kaste dig ud i at prøvet noget nyt!

“Er du klar til strik yndlingsposen måned” – Del II

Tasken er ved at tage form.
Siden sidste uge har jeg allerede strikket 15 cm af tasken.
Men det er ikke uden indsats. Jeg har nemlig haft strikketøjet med overalt i løbet af den sidste uge – uanset om vi var i trampolin/klatrepark eller strand med vores børn, så var strikketøjet med.

Selve mønstret begynder at være lidt ensformigt at strikke. Der skal strikkes to omgange, før alle masker på en omgang er strikket. Så man kan vel sige, at det tager dobbelt så lang tid at strikke, da der strikkes dobbelt så mange omgange som man ellers vil strikke med andre mønstre. Når det er sagt, så synes jeg tasken er nem at strikke og løbende farveskift gør det endnu sjovere at strikke.
Væveteknikken er super nem at strikke, så det er et fremragende strikkeprojekt at have med på stranden på en varm sommerdag – ingen indviklede mønstre og strikketeknikker at holde styr på.

På trods af at jeg havde forberedt og testet teknikken til denne live begivenhed, kom der igen tekniske udfordringer – jeg kunne ikke starte min live video på Facebook på min computer, så jeg måtte igen tage det over telefonen. Jeg researcher på løsning til det og håber at have det løst til næste gang. Sådan er det ved med den teknik ?

Ud over at vide opslagsteknikken og strikketeknikken til tasken, kom fortalte jeg, hvad jeg om min tur til AirTrix trampolin/klatrepark med vores datter og strandture.
Mit seneste afsluttede projekt blev også vist frem – Euphoria top af POPKNIT.
Derudover kom jeg ind på historie om strik.
Ved du hvor strik egentlig stammer fra og hvordan er det blevet til det, vi kender det i dag?
Jeg skal helt sikkert bruge ugen på at researche mere inden for strikkehistorie til næste gang. Der er mange spændende fakta og så meget jeg ikke vidste.

Se med her: Del II i “Strik yndlingsposen måned”

“Er du klar til strik yndlingsposen måned” – Del III

Tasken er virkelig tæt på at være færdig, og det glæder jeg mig så meget til!
Der mangler at blive strikket 10 cm i længden. Så skal der strikkes I-cord kant og hanker. Jeg venter dog med at strikke I-cord kanten og hanker til den sidste live streaming på torsdag. Der vil jeg vise, hvordan I-cord kanten og hankerne strikkes. Ud over det, så har jeg meget andet spændene på paletten til sidste live streaming for begivenhed ‘Strik yndlingsposen måned’ som jeg afholder torsdag d.4.august 2022.

Hvordan gik den sidste live streaming?
Jeg har efterhånden haft vænnet mig til de tekniske udfordringer jeg er blevet ramt af ved de sidste live-streamings. Hov – hvad sker der nu? Det hele blev testet og kørte som perler på snor – ingen slinger i valsen med teknikken denne gang.
Kort før livestreaming fandt vi ud af, hvorfor vi ikke kunne starte live-streaming fra PC. Så denne live-streaming blev kørt over PC med mikrofon. Jeg kan kun sige – lad vær med at give op!

Det var ren fornøjelse at lave live-streaming. Jeg kan mærke at jeg selv bliver bedre og bedre til det og er ved at finde en god måde at gøre det på. Jeg havde skrevet ned et program over, hvilke emner jeg skulle tale med og rækkefølge. Jeg fortalte om Checkmate Totebag projektet og min strikke-erfaring med den, jeg fortalte om hvad der var sket i mit liv i løbet af den seneste uge og kom kort ind på, hvad jeg har af planer af for den kommende uge.

Hvis du også er gået i gang med at strikke denne flotte pose, så vil du bemærke, at du vil have noget garn af begge farver tilovers. Det har jeg i hvert fald. Jeg har en plan for, hvordan du kan bruge restgarnet, så ikke den kommer over i restgarn skuffe fra dine andre projekter.
Jeg er nemlig ved at lave en simpel lille pung af restgarn. Pungen skal kunne fungere som opbevaring af alle de uundværlige dimser, når du tager dit strikketøj med dig. Pungen skal strikeks i vævestrik og med samme mønster som tasken. Det er skønt at have nye projekter på paletten!

Se med her: Del III i “Strik yndlingsposen måned”

“Er du klar til strik yndlingsposen måned” – Del IV

En hel måneds intens strik har resulteret i den smukkeste pose og en lille pung af restgarn.
I denne live talk fortalte jeg om processen om at strikke tasken – lige fra den første maske blev slået, til den sidste tråd blev hæftet.
Jeg viste hvordan I-cord kanten og I-cord snoren blev strikket. Denne teknik er virkelig nyttig at kunne. Den giver flot finish til dit strik – lige gyldigt om det er kant til cardigan, top eller en pose. Tjek ud denne guide til hvordan I-cord kanten og I-cord snor strikkes.
Tip: Da I-cord kant og I-cord snor er hul i midten, kan du med fordel trække en snor igennem I-cord kanten/I-cord snoren. Det vil gøre din pose endnu stærkere.

Den lille pung strikket af restgarn blev også vist frem.

Checkmate clutch

Pungen er super nem at strikke. Den er strikket frem og tilbage i 3 stykker – ét stort stykke til sider og bund og 2 små stykker til enderne. Der gik ca.30 g garn i alt til den lille clutch. Pungen er foret med stof og der er syet lynlås i. Jeg bruger den til mit strikkegrej – maskemarkører, saks, målebånd osv.

Opskriften til pungen finder du her.

En af lytterne har lavet denne clutch, som strikkes rundt på rundpind på samme måde som tasken. Her opskrift:

Slå ca 100 m op på rundpind 5,5. Strik vævestrik i mønster (striber) indtil du har den ønskede længde eller så langt garnet rækker. Luk pungen af i bunden på samme måde som Checkmate Totebag posen. Sy lynlås i og for den med stof.

Se med her: Del IV i “Strik yndlingsposen måned”

Se med her: Kort opsamling på de to projekter “Strik yndlingsposen måned”

Alt i alt har det været en fornøjelse at strikke sammen med andre live online. Det er så dejligt, at der er så mange som gerne vil strikke sammen og støtter op om denne initiativ. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg arrangerer det. Det her var en af de første mange gange.
Jeg har allerede ideer til den næste online strikke-/hækle begivenhed.

Følg med her på bloggen, FaceBook eller Instagram. Jeg holder jer opdateret med alt det nye og spændende der sker hos GarnMagi!

Kærlig hilsen

Antra fra GarnMagi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *